Predstavljanje RESTART portala – 22. veljače u 20:00, Molekula

logo_cb_manji.jpg
Pozivamo vas na predstavljanje RESTARTovog video portala, prostora za aktivistički video i angažirane reportaže, koji će od 1. ožujka biti dostupan na www.restarted.hr
RESTARTov video portal na jednom mjestu okupit će sve koji rade ili žele raditi socijalno-angažirani, aktivistički video u regiji. Na njemu se nalaze angažirane reportaže, kratki dokumentarni filmovi ili pak amaterski aktivistički video uratci koji imaju za cilj prenijeti neku poruku ili uključiti javnost u raspravu o nekom pitanju.
Osim mogućnosti pregleda (streaming) i skidanja (download) videa moguće je i samostalno postavljanje videa (upload), a uz osnovne podatke svi filmovi imaju i prostor komentare. Forum je zamišljen kao komunikacijski prostor za raspravu o određenim temama, ali i prostor za savjeta za nabavku tehnike ili nekih drugih videa, a dizajniran je i prostor za samostalne najave događanja.
Nastao je po uzoru na slične portale u svijetu poput američkih witness.org i guerillanews.com, britanskog undercurrents.org i njemačkog kanalB.org.
RESTART je udruga koja se bavi video produkcijom, edukacijom, izdavaštvom, distribucijom i tehničkom pomoći za izradu i promociju socijalno-angažiranog videa i dokumentarnog filma.
Fokus našeg rada je obrazovanje za korištenje videa za promociju aktivizma, ljudskih prava i nezavisne kulture. U suradnji s festivalima, lokalnim udrugama i institucijama razvijamo i pomažemo osnivanja i umrežavanja aktivističkih produkcija kako bi stvorili efikasnu alternativu mainstream medijima.
Osnivači udruge su filmski i medijski djelatnici angažirani na polju dokumentarnog, eksperimenatalnog i animiranog filma s iskustvom u organizaciji, produkciji i odnosima s javnošću. To su Ana Hušman, Branko Vilus, Dana Budisavljević, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić i Žarko Korać.
RESTART putem videa promovira ljudska prava, “grassroots” i nezavisne inicijative te alternativne političke akcije, posebno one koje nije moguće vidjeti u mainstream medijima.
Gost: Oliver Sertić
Program sufinancira Zaklada Sveučilišta u Rijeci

Recommended Posts