Skip to content

Medijateka predstavlja: Adrian Goycoolea i Rosalind Galt

10. travnja 2009. / 18:00 / Art-Kino Croatia, Rijeka

Prikazujemo tri kratka filma autora Adriana Goycoolee: „Ujak Denis?“, „Quentin“ i „Geografski centar Sjeverne Amerike“. “Ujak Denis?” je premijerno prikazan krajem ožujka 2009. godine na London Lesbian and Gay Film Festival-u.

“Prenamjena kućnih video filmova: konstrukcija osobne memorije i slike društva” / “Re-imagining Home Movies: The Construction of Personal Memory and the Social Imaginary”

Kako kućni video pomaže u rekonstrukciji sjećanja i pronalaženja vlastitog ja? Što se dešava kad se te rekonstrukcije prikazuju i bivaju dekontekstualizirane i manipulirane? Kroz razgovor o tri prikazana filma koji proispituju odnos privatne i javne memorije autor će govoriti o odnosu javnog i intimnog, kulturnim povijestima i obiteljskim mitovima.

Ulaz slobodan

—-

11. travnja 2009. / 18:00 / Molekula, Rijeka

Adrian Goycoolea predstavit će radove svojih studenata s Odsjeka za medije i film Sveučilišta u Sussexu, Brighton, Velika Britanija. Govorit će i o svom iskustvu predavanja i osmišljavanja programa za magisterij “Kreativne medijske prakse” na tom sveučilištu.

11. travnja 2009. / 20:00 / Molekula, Rijeka

Rosalind Galt održat će predavanje na temu dekorativnosti u filmu.

“Između ornamenta i trupla: Adolf Loos, art nouveau i kinematografska moderna” / “Between the ornament and the corpse: Adolf Loos, art nouveau and cinematic modernity”
Ulaz slobodan

Sva predavanja su na engleskom jeziku.