Skip to content

"Prva jutarnja" na Taboru

Danas počinje osmo izdanje međunarodnog festivala kratkometražnog filma – Tabor film festival. Ove godine festival će se održati u novo uređenoj kino dvorani u Zaboku od 30. lipnja do 4. srpnja. Na festivalu je i “Prva jutarnja”, u domaćoj konkurenciji.

Službeni program ovogodišnjeg festivala sastoji se od domaće i međunaordne konkurencije, a podijeljen je u osam cjelina. Domaći je program sastavljen od tri cjeline u kojima će se prikazati čak 22 domaća kratkometražna filma.Također festival ove godine nudi niz popratnih programa poput radionica i predavanja te popratne filmske projekcije. Treba spomenuti retrospektivu kratkometražne recentne produkcije Rumunjske i Mađarske među kojima su hvaljeni filmski naslovi koji su osvajali prestižne nagrade poput Zlatnog medvjeda u Berlinu (Cigarete i kava Cristia Puiua), Zlatne palme u Cannesu (Promet Catalina Mitulescua) ili Nagrade Europske filmske akademije (Prije zore Bálinta Kenyeresa)

Dva žirija, jedan za domaću, drugi za međunarodnu konkurencijum, odlučivat će o pobjednicima festivala. Tako će Dario Šolman, Ana Vilenica i Guillaume Calop odlučivati o pobjedniku u međunarodnoj konkurenciji dok će Ana Hušman, Goran Odvorčić i prošlogodišnji pobjednik Ivan Livaković birati najbolji film u domaćoj konkurenciji.

Detaljnije informacije o terminima kao i cjelokupan program festivala možete pogledati ovdje.

“Prva jutarnja” će biti prikazana u sklopu domaće konkurencije u subotu, 3. 7. u 16 sati.