Skip to content

Plenumovi su tu!

U subotu 20. prosinca u 20 sati u Art-kinu Croatia u Rijeci priređujemo svečano i posebno prikazivanje dokumentarnog filma “Plenumovi” Sanje Kapidžič, Marte Batinić i Ane Jurčić.
Film ističe problem komercijalizacije visokoškolskog obrazovanja (i politike obrazovanja u širem smislu) refleksijom na blokadu nastave Filozofskog fakulteta u Rijeci 2009. Ispreplićući arhivske snimke i razmišljanja protagonista s odmakom od četiri godine, film prati sudionike blokade koji se prisjećaju blokade i daju potpuniju sliku o tadašnjim zbivanjima, kreirajući dijalog kroz vrijeme.
Kroz razmišljanja protagonista o besplatnom školovanju, solidarnosti, studentskom aktivizmu, ulozi pojedinca u društvu i mogućnosti promjene vladajuće paradigme novca kao jedinog mjerila uspjeha, film u konačnici postavlja pitanje postoje li uopće temelji za aktivni društveno-politički angažman kod studenata danas.
“Plenumovi” su rekapitulacija i reminiscencija na “slavne dane”, ali i refleksija i poziv na razgovor o budućnosti visokog školstva.
Dodatne informacije na službenoj stranici filma www.plenumovie.com
Rezervirajte svoje mjesto na ulaznice@art-kino.org ili pozivom na 051/323 261.
PLENUMOVI_plakat-212x300