Skip to content

Radionica: Primijenjeni video – Glitch / 11.-15.7.2016.

glitch_filmaktivPozivamo vas na Primijenjeni video – Glitch, radionicu reinterpretacije digitalnog videa tehnikama transkodiranja i inovativne “pogrešne” primjene raznih besplatnih i/ili otvorenih softvera.

Lokacija: [radionica] Filodrammatica / [prezentacija] Dvorana

Termini: [radionica] 11.-14.7. 10-19h / [expo/prezentacija] 15.7. u 20h

Prijave (obavezne) na  filmaktiv@filmaktiv.org do petka, 8.7.2016.

Cilj radionice je pružiti podršku autorima koje zanima uključivanje tehnike i estetike glitcha u vlastiti rad. Polaznici će naučiti suvremene novomedijske eksperimentalne tehnike namjernog izazivanja održivih grešaka u video i grafičkim datotekama.
Radionica je namijenjena filmašima, studentima, montažerima, video umjetnicima, hakerima, entuzijastima i svima zainteresiranima za eksperimente u području novih medija. Predznanje o digitalnim video i slikovnim formatima te poznavanje terminologije jest poželjno, iako nije uvjet.

Polaznici trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala s Windows / Linux / OS X OS-om [iznimno je moguće korištenje računala Filmaktiva (kontakt filmaktiv@filmaktiv.org)] i vlastite datoteke na kojima će raditi.

Nakon radionice postavlja se izložba radova s radionice, u prostoru Dvorane.
 

Prijave (obavezne) na mail: filmaktiv@filmaktiv.org (napomenuti ako nemate vlastiti laptop).

***

[Termini]

Dan 1 / 11.7.)

10-19h: uvod – pojmovi, terminal, ffmpeg, hex / text editing  (pauza:14-15h)

Dan 2 / 12.7.)

10-19h: raw video, sonifikacija (pauza:14-15h)

Dan 3 / 13.7.)

10-19h: datamosh, processing (pauza:14-15h)

Dan 4 / 14.7.)

10-19h: codec glitch, gif (pauza:14-15h)

Dan 5 / 15.7.)

18h: rezimiranje / druženje / dodatne smjernice i

20h: prezentacijska izložba radova polaznika radionice

***

[Voditelji]

Vedran Gligo — voditelj projekta hacklab01 [hacklab01.org] u AKC Attack [attack.hr], GNU / Linux entuzijast, freelance content manager i web developer. Suradnik na raznim umjetničkim projektima kao što su Pivilion.net i /’fu:bar/ [fubar.space]. Ima poster Richarda Stallmana u sobi i misli da bi sve trebalo biti pod GPLom.
v3d.space
Dina Karadžić — BFA+MFA na ALU Zg 2012.; od 2014. suosnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije Format C [www.formatc.hr], organizacije s fokusom na suvremenom umjetničkom istraživanju i suradničkom stvaralaštvu. Aktivno (su)djeluje u području suvremenih transdisciplinarnih i edukativnih praksi; eksperimentira u području vizualne | digitalne | internetske umjetnosti; radila u poljima stop-animacije i autorskog oblikovanja likova, te freelance ilustracije.
formatc.hr/j3d1n4
 
“Primijenjeni video” provodi se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.