Skip to content

Radionica: Primijenjeni video | "Što će vam taj stari televizor?"

filmaktiv_primijenjeni-video_sto-ce-vam-taj-stari-televizor_vizual
Radionica “Što će vam taj stari televizor?”
Lokacija: Filodrammatica / Filmaktiv / Korzo 28, Rijeka
Termin: 19.12. – 22.12. 2016. / 4 sati dnevno
22.12. 2016. / showcase
Prijave: do 18.12.2016.
Maksimalan broj polaznika: 10
Tokom četverodnevne radionice, polaznici će modificirati prijenosni crno-bijeli televizor u primitivni osciloskop, te potom istraživati načine kako se njime služiti u svakodnevnom životu. Radionica “Što će vam taj stari televizor?” bavi se načinima i metodama kojima se izazivaju greške u sustavima i šumovi u signalima kroz kombiniranje analognih video i audio signala i uređaja.
Radionica ne zahtijeva nikakvo predznanje, a namijenjena je filmašima, studentima, montažerima, video umjetnicima, programerima, entuzijastima i svima zainteresiranima za eksperimente u području novih medija.
Prijave su otvorene do 18. prosinca 2016., a šalju se na filmaktiv@filmaktiv.org
Radionicu vodi Ivan Marušić Klif koji već više od dvadeset godina djeluje na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti, kao jedan od istaknutijih autora eksperimentalnog smjera. Diplomirao je 1994. na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu (School of Audio Engineering, Amsterdam). Bavi se izradom interaktivnih, kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi također s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata. Izlagao je i nastupao u Europi i SAD (Mapping festival, Ženeva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana). Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor za najbolju izložbu u 2012, nagrade publike na T-HTnagrada@msu.hr 2012. i 2007. i nagrade 26. Salona mladih 2001. Od 1999. do 2001. predavao je kao vanjski suradnik na nastavničkom odsjeku, usmjerenje multimedije kod prof. Ivana Galete.
“Primijenjeni video” provodi se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.


 
Primijenjeni video#4_Radionica: “Što će vam taj stari televizor?”
Filodrammatica Galerija, 19.-22.12.2016.