Skip to content

Filmaktivu dodijeljena sredstva za razvoj koprodukcijskog projekta


U sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu su u ponedjeljak 21. siječnja objavljeni rezultati 4. poziva za razvoj koprodukcija fonda Re-act. Medju 23 prijava odabrano je šest projekata, a svakome je dodijeljeno 10.000 eura za razvoj.
Jedan od nagradjenih projekata je i dugometražni igrani film “Ballando con Cecilia” koji Filmaktiv razvija u partnerstvu s Myro communications iz Italije. Scenaristi su Roberto Minini Merot i Ferdinando Vicentini Orgnani, redatelj je Roberto Minini Merot.
Fond Re-act su pred četiri godine pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Fondo audiovisivo Friuli Venezia Giulia sa ciljem razvoja koprodukcijskih projekata: dugometražnih igranih i dokumentarnih te dugometražnih i kratkometražnih animiranih filmova. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja.
http://www.filmreact.eu/funding.html