Film bez publike – umire. Poziv na predstavljanje programa DISTRIBUIRAJ TO!

Od lipnja do prosinca ove godine održat će se edukativni program «DISTRIBUIRAJ TO! – DISTRIBUTE THIS» – o distribuciji i promociji dokumentarnog filma. Kroz niz radionica, projekcija, analiza slučaja i diskusija, posjetitelje i polaznike očekuje jasan pregled realizacije dokumentarnog filma – od pripreme ideje, sadržajne i financijske nadogradnje do promocije i distribucije.
 
JAVNO PREDSTAVLJANJE PROGRAMA PLANIRANO JE U SUBOTU, 15. LIPNJA U 19 SATI U DVORANI MINI ART KINA U RIJECI (Krešimirova ulica 2G, 51 000 Rijeka)
 
Rijeka, 15. lipnja 2019. – Rijeka postaje domaćin jedinstvenog edukativnog programa namijenjenog onima koji žele saznati o tome kako film bolje pripremiti za produkciju, povećati mogućnosti financiranja i ostvariti veći doseg prema publici.
 
«Publika može živjeti bez filma, ali film ne može živjeti bez publike.» misao je vodilja ovog programa koji će zainteresiranima pružiti detaljan uvid u suvremene tendencije distribucije dokumentarnog filma (festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, ali i alternativni kanali distribucije).
 
Edukativni program prilagođen je osobama raznih razina znanja i iskustava, a namijenjen je redateljima/cama, producentima/cama, kulturnim djelatnicima/ama u audiovizualnoj industriji, studentima raznih usmjerenja (od kulturalnih studija, ekonomije, pedagogije, pa do studija umjetničkih usmjerenja) te zainteresiranim pojedincima/kama.
 
U sklopu programa, predviđene su javne projekcije i analize filmova produkcija i distributerskih kuća Taskovski films iz Londona i Fade In iz Zagreba, ali i gostovanja filmskih profesionalaca iz područja produkcije, distribucije i promocije te osoba zaduženima za donošenje odluka u relevantnim institucijama.
 
Program nastaje u organizaciji Little Red Dot iz Zagreba, a provodi se u partnerstvu s udrugom Filmaktiv iz Rijeke, Art-kinom, Taskovski films iz Londona i Fade In iz Zagreba. Potporu programu dali su Grad Rijeka, Istarska kulturna agencija, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.
 
Little Red Dot posvećen je razvoju i proizvodnji filmskih i televizijskih djela i njihovoj distribuciji, a ovaj program ima za cilj stvaranje pozitivnog i praktičnog okružja za diseminaciju znanja i specifičnih vještina unutar lokalne, regionalne i europske filmske zajednice te poticanje na međunarodnu suradnju i koprodukcije.
Voditeljica programa je Morana Ikić Komljenović, nezavisna stručnjakinja iz područja filmske i televizijske produkcije, medijske edukacije, razvoja i distribucije audiovizualnih djela.
 
Program će se održavati u Mini Art-kinu i u Galeriji Filodrammatice u Rijeci i besplatan je za sve sudionike i u svim segmentima.
 
Za sve upite i informacije:                                         Morana Ikić Komljenović
+385 91 3233 001
morana@littlereddot.hr

Recommended Posts