Skip to content

Video 21 – video nastao na radionici za osobe s Down sindromom

Filmaktiv je u svibnju ove godine provedo četverodnevnu radionicu pod nazivom Video 21 čiji je cilj bio uključivanje djece i mladih sa sindromom Down u procese kreiranja i konzumacije kulturnog sadržaja.

Radionicu su vodile članice Filmaktiva, Sara Blažić i Sanja Kapidžić, koje su mentorirale petoro djece i mladih s Down sindromom.

Upoznajte Lea, Isabellu, Vida, Mateu i Gorana!

Video 21 from Filmaktiv on Vimeo.

Program Video 21 je dio projekta Žiroskop koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture, a provodi se kroz 24 mjeseca na području grada Rijeke. Cilj mu je uspostaviti civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima u kulturi kroz radionice, inkluzivne radionice, projekcije, tribine i partnerstva među udrugama.

Nositelj projekta Žiroskop je Udruga Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock i Udruga Prostor plus. Svrha projekta je razvoj i osnaživanje civilno-javnog partnerstava u upravljanju prostorima Filodrammatice i Omladinskog kulturnog centra Palach.

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna.

Sadržaj ove komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Filmaktiv