Skip to content

Zvučne okupacije: poziv za umjetničke radove

Produžen je rok na prijavu za sudjelovanje na za sudjelovanje na multimedijalnoj izložbi pod nazivom ‘Zvučne okupacije’. Izložba je dio popratnog programa 7. STIFF filmskog festivala koji je ove godine posvećen zvuku kao temeljnom generatoru kako svakodnevnog tako i umjetničkog impulsa.

Pozivaju se umjetnici da prijave radove koji istražuju, mijenjaju, interpretiraju, produciraju ili na neki drugi način bilježe i osluškuju “zvuk svakodnevnice”. Prijave za radove su otvorene do 30. lipnja 2020. godine.

Zvuk se može shvatiti kao epistemološki, formativni instrument koji nam omogućava analizu urbanih i imaginarnih prostora, a ujedno i kao estetski alat koji nam služi izgradnji i nadogradnji tih pejzaža u praksi. 

Zvučni prostor određuje ritam života, utječe na emocije pojedinaca, na kretanje i misao. On okupira, manipulira, alterira, izaziva i definira našu stvarnost. Kroz proučavanje zvuka nekog grada ili određenog prostora i zajednice možemo otkriti i naučiti puno o društvenim, političkim i ekonomskim silama koje djeluju u određenom prostoru: tko i što proizvodi zvuk? Tko ga kontrolira? Koji su zvukovi dominantni, a koji zvukovi nedostaju? Na koji način zvuk povezuje i odvaja pojedince, grupe i slike? Što se događa kada zvukovi nestaju?

Radovi koje tražimo pružaju auditivno / vizualno iskustvo koji će istražiti, razigrati i obogatiti temu, poimanje ZVUKA. Centralni fokus izložbe Zvučne okupacije je na proučavanju urbanih zvučnih pejzaža, istraživanju ambijenata i promjena koje se događaju u zvuku svakodnevice. 

Kroz inovativan audio-vizualni sadržaj, objekte, instalacije, live izvedbe i performanse, eksperimentalne filmove i vizualnu poeziju  (i dr,) pozivamo vas da kroz svoj rad alterirte ulogu zvuka i postavite ga u dominantan položaj u odnosu na sliku.

Odabrani radovi biti će prikazani tijekom STIFF festivala (26. – 29. 11. 2020.) u sklopu izložbe Zvučne okupacije koja će biti postavljena u suradnji s Galerijom SKC u Rijeci.

Pravila za prijavu radova:

• svi materijali trebaju biti autorski, originalni radovi
• jedna osoba može poslati najviše dva rada ili jednu seriju radova.
• radovi mogu biti namijenjeni galerijskom prostoru, virtualnom prostoru ili javnom prostoru grada Rijeke.
• rok za prijavu je 20. svibanj 2020. godine.
• radovi se šalju putem e-maila adrese sound.occupations@gmail.com u subject je potrebno napisati “Sound Occupations”.

Prijavi je potrebno je priložiti:

1. pdf dokument u kojem su navedene naredne informacije: naziv rada, opis rada, godina proizvodnje, vaše prezime i ime, adresa e-pošte, zemlja prebivališta, vaša web stranica (ako postoji);
2. vizualne i zvučne zapise / skice / primjere / dokumentaciju rada; što nalazite potrebnim da podrobno opišete predložen rad ukoliko je veličina priloženih materijala veća od 25 MB prijenos se može izvršiti putem WeSendit.com, pcloud.com ili WeTransfer platforme te priložiti link za preuzimanje datoteka.

Odabrani radovi biti će prikazani tijekom STIFF festivala (26. – 29. 11. 2020.) u sklopu izložbe Zvučne okupacije koja će biti postavljena u suradnji s Galerijom SKC u Rijeci.

Detaljnije:

https://studentfilmfestival.eu/hr/

https://www.facebook.com/stiff.rijeka
http://www.skc.uniri.hr/