Skip to content

Radionica za mlade s Down sindromom

U suradnji s Udrugom Rijeka 21, 13. lipnja održana je jednodnevna radionica pod nazivom Video 21. Radionicu je pohađalo šestero mladih s Down sindromom, a voditeljica je bila Sara Blažić. Cilj radionice bio je uključivanje djece i mladih sa sindromom Down u procese kreiranja i konzumacije kulturnih sadržaja, s naglaskom na video formate.

Radionica je originalno trebala biti održana u ožujku kako bi prošlogodišnji i ovogodišnji rezultati, u formi videa, mogli biti prikazani na danu Down sindroma 21. ožujka. Međutim, zbog epidemije korona virusa, radionica je odgođena iza lipanj kada je mogla zadovoljiti propisane zdravstvene uvjete.

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, ove je godine primijenjen individualan pristup. Priprema radionice odvijala se primarno kroz komunikaciju s roditeljima polaznika, a sama radionica organizirana je u tri jednosatna ciklusa od po dvoje polaznika.

Program Video 21 je dio projekta Žiroskop koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture, a provodi se kroz 24 mjeseca na području grada Rijeke. Cilj mu je uspostaviti civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima u kulturi kroz radionice, inkluzivne radionice, projekcije, tribine i partnerstva među udrugama.