Skip to content

Autokino: M.A.S.H.

Novo izdanje Autokina na novoj lokaciji – na Kampusu se otvara Kinotenk!

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, hrabro kročimo dalje!

2.10. u 20 sati održat će se projekcija filma “M.A.S.H.” u Kinotenku – jedinoj neobnovljenoj zgradi na Kampusu Sveučilišta u Rijeci iz perioda vojnog korištenja tog prostora, među Riječanima znanoj kao Tenk.

Posjetitelji Kinotenku mogu pristupiti preko ulice Radmile Matejčić (iznad Sušačke bolnice). Cijena ulaznice za Autokino po automobilu iznosi 25,00 kuna (20,00 kuna za članove Filmskog kluba Art-kina), a ulaznice se mogu kupiti na ulazu za Kinotenk, na dan održavanja projekcije, sat vremena prije početka. Rezervacije za ulaznice zaprimaju se na mail adresu ulaznice@art-kino.org.

U slučaju jake kiše ili nevremena, projekcija filma odgađa se za idući dan. Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Art-kina, Filmaktiva i Rijeke 2020 o mogućim daljnjim izmjenama u održavanju Autokina prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19 i u skladu s vremenskim prilikama.

Otkazana projekcija “Velikog diktatora” održat će se 16.10. u 20 sati na istom mjestu, stoga čuvajte svoje ulaznice!

O FILMU

Kultna Američka antiratna satira redatelja Roberta Altmana iz 1970. godine, utemeljena na romanu Richarda Hookera. Radnja prati skupinu liječnika na terenu koji humorom pokušavaju sačuvati zdravi razum usred terora Korejskog rata. U podtekstu filma pak možemo iščitati kritiku u to vrijeme aktualnog Vijetnamskog rata. Film je nominiran za četiri oskarovskih kipića, te je osvojio Oscara za najbolji scenarij.

Više potražiti na https://www.artkino.org/hr/program/ciklusi/autokino-2020