Skip to content

Autokino: Veliki diktator

Autokino na Kinotenku nastavlja svoj program uz projekciju filma “Veliki diktator” Charlieja Chaplina!

Novi termin prikazivanja je petak, 16. listopada u 20 sati, a u slučaju lošeg vremena projekcija se odgađa za idući dan, 17. listopada u 20 sati.

Cijena ulaznice za Autokino po automobilu iznosi 25,00 kuna (20,00 kuna za članove Filmskog kluba Art-kina), a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Art-kina ili putem platforme ulaznice.hr te na dan projekcije na Kinotenku, od 19 sati (ako ostane dostupnih mjesta).

*Ulaznice kupljene za odgođenu projekciju “Velikog diktatora” (25. rujna) vrijede i za ovu projekciju.*

O FILMU

Smjela poruga najvećeg komičara (nijemog) filma najvećem diktatoru Europe 20. stoljeća Adolfu Hitleru donosi priču o slučajnoj zamjeni identiteta fizički naizgled istih protagonista (obojicu glumi Chaplin) – beskrupuloznog diktatora i židovskog brijača. Drska mješavina politike, tragedije, komedije i romantike kulminira u jedan od najupečatljivijih trenutaka filmske povijesti: smrtonosno ozbiljan govor komičnog junaka u strastvenom istupu za toleranciju u svijetu. Nominiran za pet oskarovskih kipića, uključujući i nominaciju za najbolji film, “Veliki diktator” nije samo jedna od najjačih antiratnih satira i komedija uopće već i obavezna filmska lektira iz perspektive cjelokupnog filmskog stvaralaštva.

Posjetitelji Kinotenku mogu pristupiti preko ulice Radmile Matejčić (iznad Sušačke bolnice). Naime, Rijeka je ove jeseni dobila novu kino lokaciju na otvorenom za novo izdanje programa Autokino. Jedina neobnovljena zgrada na Kampusu Sveučilišta u Rijeci iz perioda vojnog korištenja tog prostora, među Riječanima znana kao Tenk, postala je Kinotenk – novo mjesto za Autokino gdje se, posebno za ovu prigodu, izgradila nova projekcijska površina.

Zvuk se, kao i na prethodnim autokino projekcijama, prenosi preko radijske frekvencije 91,6 FM.

Pozivamo sve zainteresirane građane da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Art-kina, Filmaktiva i Rijeke 2020 o mogućim daljnjim izmjenama u održavanju Autokina prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19 i u skladu s vremenskim prilikama.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/autokino-2020