Skip to content

Nevidljivi grad na Film Marketu DOK Leipziga

Međunarodni Leipzig festival za dokumentarni i animirani film u svoju je video knjižnicu uvrstio film u produkciji Filmaktiva Nevidljivi grad, redatelja Pierrea Comaulta. Radi se o bazi filmova koja redateljima i producentima pruža priliku za promociju svojih filmova te za lakše povezivanje sa distributerima i donositeljima odluka u potrazi za novim kvalitetnim uradcima.

Film se našao među 200 novih dokumentaraca produciranih tijekom protekle godine koji će na DOK Film Marketu biti dostupni od prvog dana festivala, 26. listopada 2020., do 6 mjeseci po završetku festivala. Pristup DOK-u imaju profesionalci iz područja festivalskih organizacija, kuratori, kulturne institucije, distributeri i prodajni agenti.

Nevidljivi grad je žanrovski kreativni dokumentarac koji paralelno prati dvije priče o dvoje mladih ljudi koji dijele grad sa sto godina razmaka. Giovanni je dio D’Annunzijevih trupa koji piše o ulasku vojnika u Rijeku, dok Hrvatica Zora piše o teroru Talijana nad Slavenima. S druge strane, 2017. godine autohtoni riječki Talijan Andrea i doseljena riječka Srpkinja Natalija promišljaju što u 21. stoljeću znači biti Europljanin.

Film možete naći na sljedećem linku: https://www.dok-leipzig.de/en/film/la-materia-non-conta/market