Skip to content

POZIV ZA UMJETNIČKE RADOVE/8. STIFF

Pozivamo vizualne i novomedijske umjetnike da prijave svoje radove na popratni program 8. Međunarodnog studentskog filmskog festivala.

STIFF festival već osmu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, popratni program STIFF-a okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice. 

Ovogodišnja tema festivala je Tijelo i stoga će se kroz izložbeni program 8. STIFF-a istraživati društveno relevantni načini interpretacije tijela u suvremenom digitalnom okolišu zasićenom slikom. 

U kakvom su odnosu tijelo i pokretna slika? Jesmo li mi svoje tijelo ili je ono roba koju nudimo na tržištu rada, ali i u intimnim odnosima? Kako se pozicionirati u svijetu u kojem predmeti imaju veću mogućnost kretanja od ljudi?

Kada je tijelo medij spoznavanja, interakcije i intimnosti sa svijetom, a kada je prostor nelagode i sputanosti? Dopuštamo li svojim tijelima da se igraju?

Želimo potaknuti pristup tijelu kao produktivnom i kreativnom, tijelu kao procesu čije značenje i kapaciteti variraju ovisno o kontekstu u kojem se nalazi. 

Kao popratni program festivala, multimedijalnom izložbom želimo kreirati posebno auditivno/vizualno, ali i osjetilno iskustvo koje će dodatno istražiti, razigrati i obogatiti temu, izazivajući naše ideje o tijelu i tjelesnosti, propitujući granice i kapacitete tijela kroz njegove stalne i fluidne interakcije s okolinom. 

Pozivamo umjetnike da prijave fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme tijela u najširem smislu. Pozdravljamo raznolike perspektive, od konceptualnih do intimnih pristupa temi. 

Rok za prijavu radova je 1.5.2021. 

Propozicije poziva: 

Prijave se vrše putem google obrasca na poveznici

Prijavljeni radovi moraju biti originalno autorsko djelo

Jedna osoba može poslati najviše dva rada ili jednu seriju radova

Rok za prijavu je 1.5.2021. godine 

GIF animacije moraju biti u loopu – visoke rezolucije, profil H.264, minimalne rezolucije 1920 x 1080, a audio 16-bitni, stereo, 48000 Hz. • Trajanje treba biti do 30 sekundi. Rad može i ne mora imati zvuk. 

VIDEO radovi moraju biti u trajanju do 5 minuta, visoke rezolucije, profil H.264, minimalne rezolucije 1920 x 1080, a audio 16-bitni, stereo, 48000 Hz. Rad može i ne mora imati zvuk.

FOTOGRAFIJE moraju biti u minimalnoj rezoluciji 300 dpi

OSTALI DIGITALNI RADOVI (video igre, web stranice, aplikacije i slično) – bez propozicija

 

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala je besplatan i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

STIFF je organiziran u partnerstvu sa Art-kinom, a sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.