Skip to content

RIJEČKI SREDNJOŠKOLCI I STUDENTI U AKCIJI KOJA MIJENJA RIJEKU!

Pozivamo vas na sudjelovanje u projektu Ulična oaza – dijalog s mladima o urbanom prostoru, da zajednički osmislite kako (pre)urediti dio sveučilišnog kampusa (ex Tenk) da postane ljepši, ugodniji i više eko

Javi se ako:

  • zanima te uređenje prostora/dizajn/street art
  • zanima te film/video
  • voliš besplatnu hranu na svim aktivnostima 
  • želiš zabavu i druženje s kolegama iz raznih riječkih škola i fakulteta
  • zanima te ekologija i održivi razvoj
  • želiš utjecati na izgled svojeg grada
  • želiš naučiti nove kreativne vještine

 

Tijekom 4 dana volonterske akcije bit ćete podijeljeni u dvije grupe: jedna grupa će uređivati prostor na kampusu, a druga grupa će snimati proces video kamerom, te raditi završni film.

S vama će raditi mentori u obje aktivnosti kako bi stekli nova znanja i vještine. Sve što vam treba je interes i malo avanturističkog duha! 

Mogućnosti su raznolike: možda ćete urediti dio javnog prostora na kojem se mladi mogu družiti, možda ćete raditi grafite, oslikavati, izrađivati i postavljati stvari od drva, plastike i drugih materijala, možda ćete zasaditi urbani vrt, urediti dio prostora za skejtanje, košarku ili neki drugi sport.

Video grupa naučiti će čitav proces stvaranja edukativnog videa koji će služiti kao uputa novim generacijama mladih kako uspješno provesti volontersku akciju. Naučit ćete sve od planiranja, snimanja, pa do montaže i prezentacije vašeg video rada.

Na kraju akcije imat ćete priliku predstaviti svoj rad Sveučilištu i široj javnosti grada Rijeke.

Radionice će se održati krajem travnja i početkom svibnja.

Ako si srednjoškolac/ka, prijavi se sa svojim kontakt podacima na e-mail adresu filmaktiv@filmaktiv.org, a ako si student/ica prijavi se putem obrasca na linku.

Prijave se zaprimaju do 1. travnja 2021. 

* * * *

Projekt Ulična oaza provodi se u partnerstvu s udrugom Delta, u suradnji s Gradom Rijeka i Sveučilištem u Rijeci, a financiran je u sklopu programa Erasmus+ Agencije za mobilnost i programe EU.