Skip to content

Audicija za dokumentarni film „Koga briga”

Imaš tisuću priča iz svog života koje želiš ispričati? Ponekad ti se čini da živiš u filmu? Voliš stati ispred kamere i ispričati sve što ti padne na pamet? Prijavi se na audiciju za dokumentarni film i podijeli svoja razmišljanja sa svima!

Koga tražimo: učenike i učenice prvih, drugih i trećih razreda riječkih srednjih škola

Što tražimo: komunikativne, hrabre i odgovorne mlade ljude s kojima ćemo stvarati film

Što ti moraš napraviti: kratki video u trajanju do minute i pol u kojem ćeš se predstaviti i opisati svoj najveći problem

Do kad: rok za prijavu je 10.05.2021.

 

O projektu:

Koga Briga je dugometražni dokumentarni film koji kroz dvije godine prati 5 riječkih tinejdžera koji u burnom i nepredvidivom procesu odrastanja traže svoje mjesto i ulogu u društvu. Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih protagonista. Oni se druže, zaljubljuju i odljubljuju, svađaju i mire, sanjaju i putuju. Oni proživljavaju brojne avanture kroz koje otkrivaju i analiziraju svijet i koje ih dovode korak bliže odrastanju.

 

O procesu audicije:

Za prvi krug audicije potrebno je preko WeTransfera na filmaktiv@filmaktiv.org poslati kratki video u trajanju do minute i pol u kojem ćeš ukratko predstaviti sebe, svoju obitelj, prijatelje i opisati svoj najveći problem. Rok za slanje video materijala je 10.05.2021. godine, a video se treba zvati Tvoje prezime_audicija. Drugi krug audicije biti će održan uživo s odabranim protagonistima krajem svibnja.

 

O snimanju:

S odabranim protagonistima početkom lipnja biti će održana trodnevna radionica s ciljem upoznavanja, druženja i opuštanja pred kamerama. Radionicu vodi riječka redateljica i dramaturginja Olja Lozica. U drugom dijelu lipnja slijedi snimanje intervjua s protagonistima.

Naglašavamo da je riječ o dokumentarnom filmu za kojeg tražimo protagoniste – stvarne osobe koje će otvoreno govoriti o sebi, svom životu i svojim snovima.

Prijavi se!

 

Projekt financira HAVC.