Skip to content

Film svima svugdje započeo drugu godinu provedbe u OŠ Podmurvice

Film svima ekipa je krenula s ovogodišnjim aktivnostima kroz projekt Film svima svugdje u kojem Udruga Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije kroz godinu prikazuju djeci i mladima prevedene i prilagođene filmove u sklopu dosadašnjih izdanja Film svima, upoznaju ih s inkluzivnim kulturnim praksama te educiraju o medijskoj kulturi i hrvatskom znakovnom jeziku zahvaljujući tumačici i prevoditeljici za hrvatski znakovni jezik, Ivoni Križić. Projekt pod vodstvom voditeljice projekta Maje Ogrizović ove će godine gostovati u nizu osnovnih i srednjih škola, a za sami početak odabrana je Osnovna škola Podmurvice.

Zahvaljujući izvanrednoj organizaciji psihologinje Nade Kegalj iz OŠ Podmurvice te njihovim infrastrukturnim kapacitetima, Film svima svugdje je imao priliku gostovati uživo u školi u otvorenim predvorju opremljenom platnom, projektorom i zvučnicima. Pred iznimnom i zainteresiranom, ali i informiranom publikom mlađih osnovnoškolaca 🙂

Sudionici i sudionice su gledali i analizirali Ježevu kuću, redateljice Eve Cvijanović (Bonobostudio, 2017.) uz Maju, voditeljicu projekta i radionica te naučili dvoručnu abecedu i pojmove iz filma na hrvatskom znakovnom jeziku uz Ivonu, voditeljicu radionice i prevoditeljicu za HZJ.

Inkluzivni film je prilagođen i preveden za gluhe i nagluhe osobe u sklopu Film svima 2018. zahvaljujući tumačici i prevoditeljici hrvatskog znakovnog jezika, Ivoni Križić iz Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te Sari Salamon i Ani Jurčić iz Filmaktiva koje su zaslužne za snimanje i montažu snimke prijevoda te izradu prilagođenog titla.

Uskoro nastavljamo Film svima turneju!

Projekt Film svima svugdje, dio inkluzivnog programa Film svima kojeg od 2016. zajednički provode Udruga Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije.

Projekt Film svima svugdje 2021 su financijski podržali Hrvatski audiovizualni centar te Primorsko-goranska županija.