Skip to content

Radionica izrade dokumentarnog filma

Pozivamo sve mlade u dobi od 15 do 30 godina s područja Primorsko-goranske županije na besplatnu trodnevnu radionicu izrade dokumentarnog filma o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i nenasilju među mladima kojeg provodi Filmaktiv u suradnji s Centrom za nenasilje i ljudska prava SOS Rijeka.

Radionica će se održati u Rijeci od 10. do 12. lipnja i pruža polaznicima znanja i vještine potrebne za snimanje dokumentarnog filma – od ideje do realizacije. Kroz ovu trodnevnu radionicu, polaznici će usvojiti znanja o obradi sadržaja, produkciji i montaži filma.

Radionica je ujedno i priprema za izradu vlastitog dokumentarca koji obrađuje teme ljudskih prava, rodne ravnopravnosti i promocije nenasilja među mladima.

Edukacija se provodi u 4 cjeline: (1) teorijski uvod u filmski jezik, filmska izražajna sredstva i upoznavanje s tehničkim mogućnostima, (2) pisanje kratkog scenarija i predprodukcijska priprema, (3) snimanje video i audio materijala i (4) montiranje video uratka.

Za prijavu nije potrebno nikakvo prethodno filmsko iskustvo, osiguran je ručak za sve polaznike, a smještaj i putni trošak za polaznike izvan Rijeke. Prijave su otvorene do 8. 6. 2022. na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWOtJPHBPC1iHmUeaRYafCYHo2uGzMTKTPWtaGeh0CGXs73g/viewform.

Radionica se provodi u sklopu projekta Ambasadori nenasilja  i u okviru Erasmus + programa. Projekt za cilj ima uključiti, informirati i educirati mlade s područja Primorsko–goranske županije o temama u području građanskog odgoja i obrazovanja s naglaskom na ljudska prava, rodnu ravnopravnost i promociju nenasilja među mladima.