Skip to content

Filo playlista dokumentarista – Rock’n’roll je kriv za sve?

Filmaktiv vas poziva na četvrtu po redu ovogodišnju projekciju dokumentarnog filma koja će se održati u srijedu17. svibnja s početkom u 20:00 sati u velikoj dvorani Filodrammatice, Korzo 28.

U sklopu programa Filo playlista dokumentarista ovoga mjeseca prikazujemo dokumentarac o riječkom sastavu Fit – Rock’n’roll je kriv za sve?.

Ulaz na projekciju je besplatan!

Rock’n’roll je kriv za sve?, r. Dean Lalić, Sanjin Stanić, 55′, 2010

Rock’n’roll je kriv za sve? je dokumentarac o riječkom sastavu Fit, a samo ime filma je zapravo naslov jedne od pjesama sa uspješnog albuma grupe Fit (Zaboravit ću sve, 1989.). Film pun preokreta sa osvrtom na novi val, Ri-val i tadašnju scenu općenito, priča je o velikoj popularnosti, tadašnjoj sceni općenito, generacijskoj nesreći, od velike popularnosti do izbjegličkog života u Amsterdamu i sviranju na ulicama pa sve do ponovnog pokušaja povratka na scenu u 21. stoljeću, u starom-novom prostoru koji se danas moderno zove „regija“.

Redatelji: Dean Lalić, Sanjin Stanić
Scenaristi: Dean Lalić, Sanjin Stanić
Snimatelj: Marko Bezić
Montažer: Sanjin Stanić
Producent: Dean Lalić
Glazba: Fit

________

Program “Filo playlista dokumentarista” osmišljen je radi promocije hrvatskog dokumentarnog filma i filmskih autora. Publici donosimo njihovo uživanje na velikom platnu. Dođite i gledajte!
Program je realiziran uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.