Skip to content

Film svima turneja završava ovaj vikend u Klanjcu

Nakon gostovanja u Puli na prvom ovogodišnjem izdanju Kino Katarine te u Čakovcu u KEC Murai, Film svima turneja se nastavlja u Zagorju — putuju u goste divnoj Kući Klajn i njenim pokretačima, Dunji i Jerku u Klanjec.

Posljednje gostovanje inkluzivnog putujućeg kina Film svima turneja održat će se u Klanjcu u Kući Klajn dvjema projekcijama i jednom radionicom.

Prva projekcija planirana je za petak, 18.8.2023. u 21:00 i to dokumentarnog filma Lijepo mi je s tobom, znaš prilagođenog za gluhe i nagluhe osobe, a druga za subotu, 19.8.2023. u isto vrijeme i to igranog filma H-8 prilagođenog za gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe.

U subotu u jutarnjim satima će biti održana i radionica inkluzivnih kulturnih praksi i hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Maje Ogrizović i Ivone Križić, kao i prije javnih projekcija slobodna za sve zainteresirane uz prethodnu prijavu.

Film svima u svojoj 8. godini postojanja ide na prvu pravu turneju zahvaljujući Clubture—HR i partnerskim organizacijama〰️Kinu Katarina, Platformi za društveni centar Čakovec i Udruzi Kućni kolektiv.

Projekcije inkluzivnih filmova u sklopu Film svima turneje najava su inkluzivnih projekcija tijekom redovnog programa Kina Martin.

Projekt Film svima turneja udruge FIlmaktiv provodi se u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Program Ljetnog kina Martin podržavaju Zaklada Kultura nova, HAVC, Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec.

Film svima!
Kultura svima!
Kino svima!