Skip to content

Vraćamo se na Krk! – Otoci 2023

Otoci 2023. Radionica

Vratili smo se na otoke. U sklopu projekta Otoci 2023, nakon što smo u ožujku i travnju održali edukacije na Rabu, sljedeći na red stiže Krk. S partnerskom Udrugom Delta i udrugom Kreativni Krk, održat ćemo dvije radionice – radionicu aktivnog građanstva i radionicu izrade filma.

Edukacija (radionica) će biti organizirana u dva navrata, odnosno, dva vikenda. Prvog vikenda tema je Aktivno građanstvo, a edukaciju vode stručnjaci iz Udruge Delta, udruge specijalizirane za rad s mladima. Ova je edukacija namijenjena za osobe koje rade s mladima, ali i same mlade.

Drugi vikend, kada edukaciju vodi Filmaktiv, namijenjen je mladima koji žele naučiti više o filmu – filmsku teoriju, osnove montaže i tehnike snimanja, a rezultat učenja bit će i kratki film koji će se distribuirati putem raznih kanala.Termini održavanja su:

RADIONICA AKTIVNOG GRAĐANSTVA:
23.9. za osobe koje rade s mladima
24.9. za mlade
10:00-14:00h

Radionica obuhvaća teme psihologije mladih, rada s mladima na lokalnoj razini, načela rada s mladima, oblike i metode rada s mladima s naglaskom na aktivizam i sudjelovanje mladih i razvoj zajednice, strukturirani dijalog mladih i donositelja odluka.

RADIONICA IZRADE VIDEA
29.9.-1.10. za mlade
10:00-14:00h

Radionica za mlade obuhvaća teorijski i praktični rad i edukaciju (prepoznavanje teme i razrada ideje, osnove snimanja, upravljanja kamerom i montiranja), koja završava izradom kratkog filma.

Sve se radionice održavaju u Kinu Krk (pod kapom FIG – festivala filma i glazbe).

Kako se prijaviti? Javite nam se na filmaktiv@filmaktiv.org ili nas kontaktirajte preko društvenih mreža. Broj polaznika je ograničen.