Skip to content

Filmaktiv je na Festivalu psihologije i medija

Film Ambasadori nenasilja

Uskoro se obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja – nešto čime se Filmaktiv na neki način bavio kroz proteklu godinu dana kreiranjem filma o psihičkom nasilju. Upravo zbog tog filma, ove godine sudjelujemo na Festivalu psihologije i medija!

Festival psihologije i medija platforma je za suradnju psihologa i medijskih stručnjaka, pokrenuta radi jačanja dijaloga i boljeg međusobnog razumijevanja između ovih profesija.

Ovogodišnji Festival održava se u sklopu Dječjeg tjedna u riječkoj Dječjoj kući, a kroz glavnu temu Festivala preispituje se uloga psihologa i medija u razvoju djeteta i odgovornost koju taj proces donosi, pogotovo u segmentu mentalnog zdravlja.

Filmaktivov film pronašao je svoje mjesto na festivalu jer se bavi važnom temom psihološkog i mentalnog nasilja u partnerskom odnosu od strane muškarca prema ženi. Filmom nastojimo objasniti faze u kojima nasilje nastaje, kulminira i dolazi do svog vrhunca, a susrećemo se i s poremećajem osobnosti u spektru narcizma, iako ono u filmu nije direktno iskomunicirano.

Kreiranje ovog dokumentarca jedna od aktivnosti iz Erasmus projekta Ambasadori nenasilja – projekt koji provodi riječka udruga SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava.
Projekcija je predviđena za drugi dan festivala, petak 16.10. u 13:15h u Dječjoj kući. Projekciji će prisustvovati Valentina Botica iz Filmaktiva, inače i jedna od autorica filma.

Prijave za posjetitelje obavljaju se putem Google forme objavljene na stranici Psihološke komore.