Skip to content

Otoci 2023 – Idemo na Cres!

U sklopu projekta Otoci 2023, nakon što smo održali edukacije na Rabu i Krku, na red stiže Cres. S partnerskom Udrugom Delta i udrugom Ruta, održat ćemo dvije radionice – radionicu aktivnog građanstva i radionicu izrade filma.

Edukacija (radionica) će biti organizirana u dva navrata, odnosno, dva vikenda. Prvog vikenda tema je Aktivno građanstvo, a edukaciju vode stručnjaci iz Udruge Delta, udruge specijalizirane za rad s mladima. Ova je edukacija namijenjena za osobe koje rade s mladima, ali i same mlade.

Drugi vikend, kada edukaciju vodi Filmaktiv, namijenjen je mladima koji žele naučiti više o filmu – filmsku teoriju, osnove montaže i tehnike snimanja, a rezultat učenja bit će i kratki film koji će se distribuirati putem raznih kanala.Termini održavanja su:

RADIONICA AKTIVNOG GRAĐANSTVA:
22.10. za osobe koje rade s mladima
26.10. za mlade
10:00-14:00h

Radionica obuhvaća teme psihologije mladih, rada s mladima na lokalnoj razini, načela rada s mladima, oblike i metode rada s mladima s naglaskom na aktivizam i sudjelovanje mladih i razvoj zajednice, strukturirani dijalog mladih i donositelja odluka.

RADIONICA IZRADE VIDEA
27.10.-29.10. za mlade
10:00-14:00h

Radionica za mlade obuhvaća teorijski i praktični rad i edukaciju (prepoznavanje teme i razrada ideje, osnove snimanja, upravljanja kamerom i montiranja), koja završava izradom kratkog filma.

Kako se prijaviti? Javite nam se na filmaktiv@filmaktiv.org ili nas kontaktirajte preko društvenih mreža. Broj polaznika je ograničen.