Skip to content

AUDICIJA ZA CJELOVEČERNJI DOKUMENTARNI FILM „PRIJEMNI ISPIT“ [NADOPUNA]

Tražimo protagoniste dokumentarnog filma!

 

U potrazi smo za učenicima četvrtih razreda srednjih škola koji se ovoga ljeta planiraju prijaviti na prijemni ispit iz Glume ili Filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Scenarist i redatelj filma je Davor Žmegač, producent Filmaktiv iz Rijeke, koproducent Akademija dramske umjetnosti, a film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Namjera nam je pratiti pripreme nekolicine kandidata za studije Glume i Filmske i TV režije, zaključno s njihovim prijemnim ispitima.

Ovim filmom želimo istražiti pitanja koja se vežu uz profesije glumca i filmskog i TV redatelja, javnu percepciju tih zanimanja i društvenu klimu koja takvu percepciju proizvodi.

Želimo prikazati i fizički i emocionalni ulog koji kandidati ulažu u svoju profesionalnu budućnost, u zanimanje koje osjećaju svojim pozivom. Istovremeno, ispitat ćemo kriterije prijemnih povjerenstava i – prateći obje strane – sagledati funkcioniranje jednog mehanizma koje je u stanju usmjeriti životne sudbine mladih ljudi.

Želiš li biti dio našeg filma? Možda nisi siguran, pa nam želiš postaviti dodatna pitanja prije odluke? Javi nam se s pitanjima ili potvrdom namjere na adresu filmaktiv@filmaktiv.org i navedi za koji studij se prijavljuješ.

Poznaješ li nekoga tko se želi upisati na jedan od navedenih studija na Akademiji dramske umjetnosti? Pošalji mu našu poveznicu!

Mole se zainteresirani da prate web stranicu www.filmaktiv.org radi pravovremenog informiranja o mjestu i terminu audicije.

NADOPUNA:

Audicija će se održati 2. 3. 2024. u prostoru MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb) prema rasporedu koji ćemo ti na vrijeme poslati. Želimo te prije svega upoznati i procijeniti koliko se uklapaš u naš dokumentarac, te nam nije cilj provjeravati tvoju nadarenost. No ako si kandidat/kinja za Glumu i ako želiš, možeš pripremiti malu glumačku prezentaciju (dramski monolog, poeziju, nešto treće) do 5 min. trajanja.