Skip to content

Otvorene prijave: Nova škola dokumentarnog filma 2.0

Nova škola dokumentarnog filma intenzivan je višemjesečni program riječke udruge Filmaktiv koji je iznjedrio već tri generacije polaznika, a integrira teoriju i praksu te, uz podršku lokalnih i gostujućih mentora, sudionicima prenosi znanja i vještine potrebne za realizaciju autorskog dokumentarnog filma. Program je besplatan i namijenjen ozbiljnim zaljubljenicima u film koji žele naučiti kako ispričati priče kroz dokumentarni format.

Nova škola je koncipurana kao integrirani sustav od četiri modula koji će kroz teorijska predavanja i praktične vježbe i masterclass radionice postupno uvodi polaznike u specifične segmente produkcije vlastitih filmova, istovremeno ih učeći o različitim pristupima dokumentarnoj formi i konstruktivnoj kritičkoj analizi vlastitih i tuđih radova.

Tri generacije Nove škole dokumentarnog filma producirale su do sada čak 20 kratkometražnih dokumentaraca koji su prepoznati na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a kratki dokumentarni filmovi Martin Torpedo Tonija Jelinića, In Medias Res Ane Klepo i Kantrida Luke Karla Kauzlarića osvojili su nagrade na Liburnija Film Festivalu u Opatiji.

Pozivamo sve zainteresirane filmske entuzijaste da se prijave za četvrto izdanje naše edukacije “Nova škola dokumentarnog filma 2.0”, koja će se održati u Rijeci od travnja do prosinca 2024. Prijave su otvorene do 15. travnja 2024.

Više informacija o školi možete pronaći na fb stranici https://www.facebook.com/NovaSkolaFA, ili nas kontaktirajte na email masa@filmaktiv.org.

Vizual: Sanja Prodan, insert iz filma Veliki mul