Skip to content

Video 21

Video 21

Program Video 21 izvodi se u suradnji s Udrugom za Down sindrom – Rijeka 21, a ima za cilj uključivanje djece i mladih sa sindromom Down u procese kreiranja i konzumacije kulturnog sadržaja.

Psihofizički razvoj djece s Down sindromom izrazito je individualne naravi. Razvoj te djece uvelike ovisi o kvaliteti skrbi, obrazovanja i odnosa s drugim ljudima. Svako od te djece ima drugačije sposobnosti i talente, a njihov puni potencijal još uvijek nije otkriven. Iako se djeca s Downovim sindromom razvijaju sporije od druge djece, cilj je u potpunosti uključiti takve osobe u edukacijski i socijalni život zajednice.

Kroz aktivnosti se provode dva ciklusa video radionica za djecu i mlade s Down sindromom te projekcija i druženje za sve članove Udruge za Down sindrom – Rijeka 21 i širu zajednicu.

Program Video 21 je dio projekta Žiroskop, čiji je cilj uspostavljanje modela civilno-javnog partnerstva za upravljanje prostorima u kulturi kroz niz aktivnosti koje se provode 24 mjeseca, početno s listopadom 2018. godine.

Nositelj projekta Žiroskop je Udruga Drugo more, a kao partneri djeluju Filmaktiv, Prostor plus, Ri Rock, Savez udruga Molekula i Grad Rijeka.

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna.

Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Filmaktiv.